Hagyományok Háza

 

Programok

Programkereső:

-tól -ig

Összes programunk

 

Hírek

2017. június 7.

Elhunyt Szitnyai Jenő

Életének 71. évében rövid betegség után elhunyt Szitnyai Jenő, a közszolgálati újságírás meghatározó személyisége, a Hagyományok Háza Baráti Köre elnökségi tagja. Pályáját a Pest megyei Hírlapnál kezdte, majd a Magyar Rádió munkatársa lett. Petres István oldalán megalapítója a hazai újságírás első szolgáltató rovatának, majd a több mint három évtizede hallható Napközben műsornak és a Balaton rádiónak.
A Szent Jupát, később a Kopár és az Equator földkerülő expedíciók egyik értelmi szerzője, a magyar óceáni vitorlázás krónikása. Emellett a vidék mindennapjai foglalkoztatják, riportösszeállításai, helyszíni élő adásai műfajteremtőnek számítottak a rádióban. Meghatározó fordulat pályafutásában 2002-től, amikor elvállalja a Duna Tv Határon túli Szerkesztőségének vezetését, majd a következő években további, vidéket szolgáló televíziós vállalkozás alapítója, főszerkesztője, számos intézmény, szervezet médiaszakértője.
Munkásságát több mint száz dokumentumfilm, filmsorozat őrzi, közülük is kiemelkednek a zarándokutakat megörökítő riportjai, horvát nemzetiségi produkciói, a Virágzó Magyarország sorozata.
Számos szakmai és közéleti elismerése között 1991-ben megkapta a Petőfi Sándor Sajtószabadság Díjat, 2003-ban pedig a Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét.

Nyugodjék békében!