Hagyományok Háza évadnyitó táncház

Folytatjuk a Hagyományok Háza állandó táncház-sorozatát, melynek változatlanul az Átrium ad otthont, minden szombaton 19 óra és hajnal 2 között.

Táncházainkban nagy hangsúlyt fektetünk a tánctanításra, a táncoslábú érdeklődők több hónapon keresztül, kiváló oktatóktól tanulhatják egy-egy tájegység táncát. A ciklusok zárásait bállal ünnepeljük meg, és minden alkalomra meghívjuk az adott tájegységről származó helyi zenészeket is. Tehetséges népdalénekesekkel ismerkedünk az egyes tájegységek dallamkincsével, és a táncházi élet legismertebb zenekarai húzzák a talpalávalót hajnalig, így a felhőtlen szórakozásra is alkalmat kínálunk.

„Nekünk alapvető dolgunk az, hogy beavató táncház legyünk, ami azt jelenti, hogy bárki, aki az utcáról bejön, az élménnyel menjen haza, és ne azt érezze, hogy a magyar tánc olyan nehéz, hogy én ezt még egyszer meg sem próbálom.” (Kelemen László)

Szeptember 21. és október 12. között méhkeréki román táncanyaggal ismerkedhetnek az érdeklődők.

Táncot tanít Galát Péter és Baloghné Vatai Barbara.

Éneket tanít: Tóth Dorottya

Muzsikál a Magos Együttes, Hencida Vonós Zenekar, Vizeli Bálint és barátai, Hencida Moldvai Zenekar, Festeres zenekar, Hettyenfütty zenekar

 



Belépő: 19 órától (tánctanítás+táncház) 1000 Ft, 21 órától (táncház) 500 Ft

Társszervező a 10 éves jubileumát ünneplő Hencida Népművészeti Egyesület

Érdekel a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!