Hagyományok Háza

 

Programok

Programkereső:

-tól -ig

Összes programunk

 

Hírek

2019. június 5.

Fölszállott a páva 2019.

A Fölszállott a páva 2019 televíziós tehetségkutató verseny szervezői (az MTVA és a Hagyományok Háza - szakmai partnerével, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesülettel közösen)  a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a verseny jelentkezési határidejét.

AZ ÚJ HATÁRIDŐ: 2019. június 30. éjfél

Tovább »

A kézművesség nem pusztán kellemes időtöltés, hobbi lehet, hanem hivatás is! OKJ-s képzéseinken az egyes mesterségek kiválóságai oktatnak, tudásuk legjavát nyújtva a résztvevőknek, hogy a legszebb alkotások készülhessenek el. Ajánljuk a képzéseket mindazoknak, akik szeretnék próbára tenni türelmüket, kitartásukat, szeretnének egy élethosszig tartó örömforrást az életükbe, vagy szeretnének kipróbálni valami újat, kivételeset. 

Augusztus 25-ig 20 000 Ft kedvezménnyel lehet jelentkezni szeptemberben induló kétéves képzéseinkre!

Tovább »

A Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Hagyományok Háza közös pályázati felhívást tesz közzé „Muzsikáló Magyarország 2019” címmel vendéglátó egységek tulajdonosai, működtetői, üzemeltetői számára. A projekt célja a magyarországi cigányzene támogatása és népszerűsítése.

Pályázatok beadási határideje: 2019. július 15.

Tovább »

Balatonfüred Város Önkormányzata és a Hagyományok Háza a 2019-ben megrendezendő Anna-bál kísérő rendezvényeként prímásversenyt hirdet klasszikus cigányzenét játszó hegedűsök számára2019. július 12-ig pályázhat minden, a klasszikus cigányzenei hagyományt művelő hegedűs, aki a verseny napjáig betöltötte a 16. életévét, de még nem múlt el 35.

Tovább »
2019. május 31.

Munkatársakat keresünk

A Hagyományok Háza épületgépészügyviteli alkalmazott/szervező adminisztrátor, kulturális szervező/igazgatási szakalkalmazott és kulturális szervező/ügyviteli alkalmazott állást hirdet. Szeretettel várjuk csapatunk lelkes, új tagjait, akik szeretnének aktív részesei lenni a Hagyományok Háza és a Magyar Állami Népi Együttes mozgalmas mindennapjainak!

Tovább »
2019. május 27.

Csak természetesen!

Olyan két hétvégés tarisznyaszövő tanfolyamot hirdetünk, ahol mindenki maga választhatja meg, milyen színű tarisznyát szeretne szőni, majd maga is festi meg a gyapjút, végül maga szövi meg a kívánt formát. A július 19-20-i és 26-27-i hétvégére várunk mindenkit, aki most ismerkedik a szövéssel és mindenkit, aki szeretne saját kezűleg készített vagány tarisznyát, sőt azoknak is itt a helyük, akik szívesen kapcsolódnának ki és hagynák maguk mögött a rohanó városi életet.

Tovább »

A Hagyományok Háza Lajtha László tiszteletére ünnepi megemlékezést tart 2019. június 29-én 17.30-kor, szombaton, amely a zeneszerző, népzenegyűjtő emléktáblájának megkoszorúzásával veszi kezdetét (1056 Budapest, Váci utca 79.), innen közös zenés sétára indulunk Lajtha László Károlyi-kerti szobrához.

Tovább »

Mi az a litya? Kik hordták a surcot? Hol készül a herőce? Mi az a szuszék? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat az, aki ellátogat Kézműves Alkotóhetünkre. Idén képzeletbeli utazásra hívunk minden gyermeket, felvesszük a vándortarisznyánkat és bejárjuk vele a Kárpát-medence tájait. Játszva tanulunk, rengeteget kézműveskedünk, megismerkedünk az egyes tájegységek motívumaival, egy-egy mesterség, vagy kreatív foglalkozás kapcsán. 

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 15.

Tovább »

Kétnapos konferenciát szervez a XXIX. KISJANKÓ BORI ORSZÁGOS HÍMZŐPÁLYÁZAT díjátadójához és kiállításmegnyitójához kapcsolódóan a Hagyományok Háza, a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. és a Matyó Népművészeti Egyesület. A rendezvényen neves divattervezők és kézműves szakemberek beszélnek tapasztalataikról azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet a mai kor kultúrájában felhasználni néphagyományunk évszázadokon keresztül kifejlesztett technikai, formai fogásait és gazdag mintavilágát. Emellett szó lesz még a kézműves képzésekről, a marketingről és az alkotások népszerűsítési lehetőségeiről.

Tovább »

A Hagyományok Háza és a Kalotaszeg NTE Egyesület a Méra World Music fesztivál 2019-es kiadásának keretében meghirdeti a II. Kalotaszegi Prímásversenyt. 2019. július 1-ig pályázhat minden, a táncházmozgalomban tevékenykedő, illetve az autentikus erdélyi népzenei hagyományt ápoló hegedűs, aki a verseny napjáig, 2019. augusztus 2-ig betöltötte a 16., de még nem töltötte be a 35. életévét.

Tovább »

Hírarchívum