Hagyományok Háza

 
 

Programok

Programkereső:

-tól -ig

Összes programunk

 

Hírek

2018. október 9.

Nálunk nem telik el hét népmese nélkül!

Nemcsak énekkel és tánccal, meseszóval is átitatjuk a Hagyományok Háza falait!  Szőjük-fonjuk a mesét sorozatunkban egy-egy, a népművészethez kapcsolódó témára fűzzük föl a meséket. Az október 12-i alkalom témája a muzsika lesz, amin Bumberák Maja és Dóra Áron, a Népművészet Ifjú Mesterei hozzák el nekünk azokat a népmeséket, amelyek a népzenéhez, népdalokhoz kötődnek.

Október 18-án az Ahol a madár se jár mesemondó körbe invitálunk minden mesélni és mesét hallgatni vágyót. Ez az a program, amin a régi közösségi alkalmakat szeretnénk felidézni, ahol a falu jó szavú öregjei mesemondással szórakoztatták az összegyűlteket. Nyitva áll a kapu minden érdeklődő előtt, de szeretettel várjuk azokat is, akik nem csak hallgatni szeretnék a meséket, hanem maguk is bekapcsolódnának a mesemondásba.

Október 19-én A népmese mai élete előadás-sorozat vendége Kríza Ildikó, aki az „Igazságos Mátyás” néphez közeli alakja és az európai elitet udvarába gyűjtő reneszánsz uralkodóról kialakult kép kettősségéről beszél.

Tovább »