Hagyományok Háza

 

Programok

Programkereső:

-tól -ig

Összes programunk

 

Hírek

2012. március 14.

Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

Dr. Pávai István népzenekutató, a Hagyományok Háza Folklórdokumentációs Központjának vezetője MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE kitüntetést, Borbély Beatrix, a Magyar Állami Népi Együttes táncművésze HARANGOZÓ GYULA-DÍJAT, Sebő Ferenc, a Hagyományok Háza megálmodója és volt szakmai igazgatója KOSSUTH-DÍJAT kapott. Gratulálunk!

 

Sebő a Kossuth-díjjal

fotó: Perger László

Sebő Ferenc zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének egyetemi tanára népművészeti örökségünk ápolásáért, a népművészet, a zene és tánc kutatásának és mai alkalmazásának módszertani központjául szolgáló Hagyományok Háza, valamint újító szellemű műsorok létrehozásáért, határainkon túl is számon tartott sokoldalú művészi munkássága elismeréseként kapta meg a kitüntetést.

Pávai István

fotó: Vitányi Iván

Dr. Pávai István néprajzkutató, zenetudós, a Hagyományok Háza tárvezetője a hagyományos hangszeres népzene kutatásában, gyűjtésében és közkinccsé tételében végzett több évtizedes munkássága elismeréseként kapta a kitüntetést.

 

Borbély Beatrix

Borbély Beatrix a táncművészet területén folytatott alkotói, előadói, tudományos és pedagógiai tevékenységért részesült a Harangozó Gyula-díjban.