Új in­no­vá­ció: Folk_ME

Hagyományos népzenei tartalom digitális formában

Hagyományos népzenei tartalom digitális formában: ez ma már elérhető a Folk_ME kezdeményezésnek köszönhetően. Ez a sokoldalúan felhasználható online oktatási eszköztár hozzáférhetővé teszi a hagyományos népzenei tartalmakat, és mélyebb betekintést nyújt a népzenei műfajok sokszínűségébe, történetébe és jelentőségébe az európai kulturális örökségen belül. Nemcsak tanároknak és diákoknak nyújt  egyedülálló lehetőségeket, hanem amatőr zenészeknek és szélesebb közönségnek is szól. A program nem csupán a népzenei műfajok sokszínűségét és történetét mutatja be, hanem hidat képez a nemzetek között a népzenei oktatásban, elősegítve ezzel a kulturális sokszínűség megértését és elfogadását.

Mit tartalmaz?

A platform a legmodernebb technikával felvett videó oktatóanyagokat, hangszerenként külön sávokon rögzített hanganyagokat, dalszövegeket, kottákat és eredeti forrásanyagokat kínál, amelyek segítségével a felhasználók aktív résztvevőiként ismerhetik meg a népzene eredeti, hiteles előadói gyakorlatát, és aktívan részt vehetnek annak tanulásában és előadásában is.

Nemzetközi zenetanulás

A Folk_ME lehetővé teszi a különböző népzenei hagyományok közötti párbeszédet. A platform használatával a tanárok és a diákok betekintést nyerhetnek más népek zenei hagyományaiba, megismerhetik azok jellegzetességeit, eszközeit és előadásmódjait, gazdagítva az oktatási tartalmakat és elősegítve a zenei kompetenciák fejlődését.

Elérhetőség

Fedezze fel, milyen egyszerű és élvezetes lehet a zenetanulás a Folk_ME segítségével: 

https://folk-me.com/hu

 

 

Tíz me­sés év

Kiállítással emlékeznek a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesületet megalapításának tizedik évfordulójára. 

 

Érdekel a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!