Nem­zet­kö­zi ér­dek­lő­dés mú­ze­u­munk­ban

Rendkívül megtisztelő és inspiráló élményben volt részünk április 14-én, amikor különleges vendégek, az ICOM Nemzetközi Múzeumi és Jelmez-, Divat- és Textilgyűjteményi Bizottságának tagjai látogattak el hozzánk, hogy részt vegyenek a Szecesszió, art deco, népművészet című kiállításunkon. Szakmai útjukon a cél az volt Budapesten, hogy mélyebben megismerjék a magyar kultúrát és előre kiválasztott kiállításokon tájékozódjanak a magyar múzeumi és gyűjteményi tapasztalatokról. A kétnapos látogatáson három nagy kiállítást tekintettek meg, köztük a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum időszakos tárlatát.

A delegáció

A delegáció tagjai Franciaországból, Izraelből, Ausztriából és Szerbiából jöttek, és érkezésüket nagy várakozás és izgalom kísérte. Szakterületük a textil-, ruha- és viseletgyűjtemények, így kiemelt figyelemmel tekintettek a Szecesszió, art deco, népművészet című tárlatra. A kiállítás kurátorai, Czingel Szilvia és Üveges Krisztina fogadták a nemzetközi kollégákat, és körbevezették őket a tárlaton.

A tapasztalatok

A látogatók elismeréssel szóltak a kiállítás gazdagságáról, és lelkesen érdeklődtek a magyar népi hagyományok és kézműves technikák iránt. Az eseményt követően a résztvevők mélyebb tudással gazdagodtak, melyet örömmel osztanak majd meg hazájukban, elősegítve ezzel a kulturális és szakmai párbeszédet az egyes országok között.

A tárlat megtekinthető június 22-ig

A Szecesszió, art deco, népművészet - női lélek, népi formák című kiállítás továbbra is megtekinthető a Hagyományok Háza Kallós Zoltán termében, hogy bárki felfedezhesse és átélhesse e gazdag és inspiráló kulturális élményt. Amennyiben felkeltettük az érdeklődést, bővebben itt lehet tájékozódni a kiállításról és a tárlatvezetésekről:

https://hagyomanyokhaza.hu/hu/muzeum/program/szecesszio-art-deco-nepmuveszet-noi-lelek-nepi-formak

 

Tíz me­sés év

Kiállítással emlékeznek a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesületet megalapításának tizedik évfordulójára. 

 

Érdekel a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!