Ma­gyar né­pi ének tan­fo­lyam

„Jó szívvel ajánlom bárkinek, aki a népdalokat, néprajzot szereti, átfogó képet szeretne kapni a magyarság népdalainak világáról, szeret énekelni, s mindezt szeretné magas színvonalon tanító, népzenét művészi szinten művelő oktatóktól megtanulni, mert csak gyarapodhat általa tudásban, s lélekben egyaránt.” (volt tanfolyami hallgatónk)

 

60 órás, pedagógusok részére akkreditáltatott képzés

Intézmény nyilvántartási száma: B/2020/000425
Akkreditációs szám: 867/10/2019

 

EZ A TANFOLYAM BETELT, TÖBB JELENTKEZÉST NEM ÁLL MÓDUNKBAN FOGADNI. A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS DÁTUMÁT A HONLAPUNKON TESSZÜK KÖZZÉ.

 

Tanfolyamunk azoknak szól, akik a népdalok világába mélyebb elméleti és gyakorlati betekintést szeretnének nyerni. Mitől népdal a népdal? Mik azok a táji jellegzetességek és miért szól máshogy egy moldvai népdal, mint egy dunántúli ugrós dallam? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat az, aki elvégzi 60 órás akkreditált képzésünket.

Navratil Andrea    

A tanfolyam a magyar népdal stílusos énekléséhez szükséges hangképzési, előadásmódbeli és tájegységi ismeretek megalapozását és megszilárdítását tűzi ki célul. Emellett módszertani ismeretekkel is felvértezzük a hallgatókkal. Navratil Andrea – a képzés szakmai felelőse – mellett további elismert szakemberektől és olyan fiatal kollégáiktól tanulhatnak a jelentkezők, akik kifejezetten egy-egy terület énekes kultúrájával foglalkoznak. 

A tanfolyam kötelező tananyaga a Magyar népi énekiskola I., II., III., IV. kötet. Amennyiben a jelentkező nem rendelkezik ezekkel a kiadványokkal, úgy a Hagyományok Háza webáruházában kedvezményesen megvásárolhatja a sorozatot. A teljes sorozat öt könyvből áll, amelyből a kötelező tananyag az első négy kötet. Ezek kedvezményes megvásárlásához, kérjük, írjon a kiadvany@hagyomanyokhaza.hu e-mail címre. 

Bodza Klára-Paksa Katalin-Vakler Anna: Magyar népi énekiskola I-II-III-IV. Budapest, Hagyományok Háza, 2019. 

 

A képzés időbeosztása

A képzés szombati és vasárnapi oktatási napokon 9.30 és 17.00 között zajlik.

 

Tanfolyami alkalmak

2024. március 2.
2024. március 16.
2024. március 23.
2024. április 13. 
2024. április 20.
2024. május 5.
2024. május 18.
2024. június 1.
A vizsga időpontja: 2024. június 15.

 

Oktatók

Navratil Andrea – a tanfolyam szakmai vezetője, népdalénekes, népi ének tanár, mesemondó, ökológus
Czidráné Bodza Klára – népdalénekes, népi ének tanár
Bolyki Sára – népdalénekes, népi ének tanár 
Félegyházi Miklós – népdalénekes
Gubinecz Ákos – népdalénekes, népi ének tanár 
dr. Juhász Katalin – néprajzkutató
Konkoly Csenge – népdalénekes, népi ének tanár
Maczkó Mária – népdalénekes, népi ének tanár
dr. Sándor Ildikó – néprajzkutató, mesemondó

 
Tanfolyami díj
 

A képzési díj összesen 75.000 Ft/fő, mely tartalmazza a képzés teljes díját és a vizsgadíjat is. 

A tandíjat egy összegben a következő bankszámlára kérjük befizetni:
Bankszámlaszám: 10032000-01739716-00000000    
Kedvezményezett neve: Hagyományok Háza
A közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: Népi ének tandíj 61201/6512 *jelentkező neve*

 

A jelentkezés menete

A tanfolyamra az alábbi linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni:

Jelentkezem a tanfolyamra
 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a jelentkezés a kért dokumentumok feltöltésével és a tandíj teljes befizetésével válik érvényessé.

Jelentkezési határidő vége: 2024. január 18. 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA JANUÁR 21-IG!

 

A jelentkezés feltételei

A tanfolyam elvégzéséhez alapszintű zenei ismeretek szükségesek.

A pedagógusok előnyt élveznek. Elsősorban pedagógusokat várunk, de korlátozott számban pedagógus diplomával nem rendelkezők jelentkezését is tudjuk fogadni. 

A képzésre való jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány. Felhívjuk figyelmét, hogy a tanfolyam elvégzésével csak a pedagógus végzettséggel rendelkező hallgatók kapnak akkreditált tanúsítványt. Az online jelentkezési lap beküldésével a jelentkező elfogadja a jelen felhívásban írtakat (így különösen a részvételi díjjal, eszközökkel kapcsolatos és egyéb részvételi feltételeket), emellett hozzájárul személyes adatainak a következő célok érdekében történő kezeléséhez: a megadott adatokat a Hagyományok Háza a jelentkezés adminisztrációjához, a jelentkezettek értesítéséhez, a képzési szerződések előkészítéséhez használja fel. A jelentkezési lapot beküldő tudomásul veszi, hogy személyes adatai kezelésének egyéb feltételeit a Hagyományok Háza erre vonatkozó Adatkezelési Tájékoztatója https://hagyomanyokhaza.hu/hu/adatvedelem tartalmazza.

Kérjük, hogy a jelentkezési lapon pontos, a személyi igazolványában szereplő adatokat és valós elérhetőséget (cím, e-mail, telefonszám) adjon meg!

Felhívjuk a figyelmét, hogy a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló dokumentum feltöltése nélkül a jelentkezést nem tudja lezárni és elküldeni!

A jelentkezési határidő jogvesztő: a határidőn túl érkező jelentkezések érvénytelenek, így azokat a Hagyományok Háza nem bírálja el. 

Jelentkező tudomásul veszi, hogy a minimális létszám (12 fő) betöltésének hiányában a Hagyományok Háza a képzést nem indítja el, illetve a maximális létszám (25 fő) elérése esetén, az első 25 főn túli jelentkezők várólistára kerülnek, és csak az esetlegesen kieső résztvevők helyének feltöltése esetén, jelentkezési időrendi sorrendben van lehetőség a tanfolyamra való bekerülésre. A Hagyományok Háza a sikeres jelentkezésről e-mail formájában értesíti a jelentkezőket. 

 
Általános információ és tájékoztatás

A Hagyományok Háza a képzéssel kapcsolatban kizárólag írásban ad felvilágosítást a jelentkezők részére 
nagy.viktoria@hagyomanyokhaza.hu e-mail címen kérhető. 
 

A képzési program elérhető ITT.

 

A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

Érdekel a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!