Zöld­vesszős ko­sár­fo­nó tan­fo­lyam

30 órás akkreditált képzés

Nyilvántartási szám: B/2020/000425

 

EZ A TANFOLYAM BETELT, de lehet jelentkezni várólistára, ahonnan az esetlegesen kieső résztvevők helyeire van mód bekerülni. Regisztrációs lehetőség 'a jelentkezés menete' címszó alatt. 

 

A Hagyományok Háza több évtizede oktatja a kosárfonás mesterségét. A 30 órás, 6 alkalmas képzés során hallgatóink megismerkednek a kaskötők és kosárfonók által készített kosártípusokkal a hagyományos kerek kosarak formavilágával és a fonástechnikákkal. Célunk, hogy az alapanyag sajátosságainak megismerésén keresztül, ízléses és a mai tárgykultúrához igazodó vesszőtárgyak készüljenek.

A mesterségbeli fogások elsajátításával egyaránt készítenek hagyományos és a mai lakáskultúrába illeszkedő kosarakat.

zöldvesszős collage

A kosárfonás meditatív, feltöltődést adó alkotói tevékenység, aminek csak a fantázia szab határt. Eszköz nélkül, bárhol végezhető tevékenység, nem szükséges költséges műhelyt berendezni hozzá. Ajánljuk mindazoknak, akik érdeklődnek a kézművesség iránt, akiket érdekel a kosárfonás, és szeretnék otthonukat és szeretteik otthonát természetes anyagokból készülő használati tárgyakkal ellátni, vagy a mindennapi munkájuk mellé keresnek egy alkotó tevékenységet, ami által kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek.

A 6 alkalomból álló tanfolyamra azokat a kezdő vagy a kosárfonásban jártasságot szerzett érdeklődőket várjuk, akik szívesen kipróbálnák magukat és elmélyítenék tudásukat a zöldvesszők felhasználásának terén.

 

A képzés tematikája

Hántolatlan zöldvesszőből készített kerek aljra készülő kosarak, változatos fonástechnikával, szegésfajtával, fül- és fedélmegoldással:

  • fonott szappantartó,
  • kínáló tálcák,
  • kerek aljra fonott kosarak többféle technikával,
  • gazdasági kosarak,
  • bevásárlókosarak,
  • terménytárolók,
  • lábazattal ellátott kosarak.
 
Oktató

Takács Judit kosárfonó szakoktató

 
A képzés időbeosztása

Időtartama: 6 alkalom (30 óra), hetente egyszer, szerda délutánonként 17 órától 21 óráig.

Alkalmak: 2024. március 6., 13., 20., 27., április 3., 10.

A vizsga tervezett időpontja: 2024. április 17.

 
Tanfolyam díj

A képzés teljes díja 60 000 Ft/fő, mely tartalmazza a tananyagegységek vizsgadíját.

A tandíjat a következő bankszámlára kérjük befizetni:
Bankszámlaszám: 10032000-01739716-00000000    
Kedvezményezett neve: Hagyományok Háza
A közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: Zöldvesszős kosárfonó tandíj B/2020/000425  *jelentkező neve*

 

A jelentkezés menete

EZ A TANFOLYAM BETELT, de lehet jelentkezni várólistára az alábbi linken, ahonnan az esetlegesen kieső résztvevők helyeire van mód bekerülni.

Jelentkezem a tanfolyam várólistájára

 

A jelentkezés feltételei

  • A képzésre való jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány
  • Az online jelentkezési lap beküldésével a jelentkező elfogadja a jelen felhívásban írtakat (így különösen a részvételi díjjal, eszközökkel kapcsolatos és egyéb részvételi feltételeket), emellett hozzájárul személyes adatainak a következő célok érdekében történő kezeléséhez: a megadott adatokat a Hagyományok Háza a jelentkezés adminisztrációjához, a jelentkezettek értesítéséhez, a képzési szerződések előkészítéséhez használja fel. A jelentkezési lapot beküldő tudomásul veszi, hogy személyes adatai kezelésének egyéb feltételeit a Hagyományok Háza erre vonatkozó Adatkezelési Tájékoztatója https://hagyomanyokhaza.hu/hu/adatvedelem tartalmazza.
  • Kérjük, hogy a jelentkezési lapon pontos, a személyi igazolványában szereplő adatokat és valós elérhetőséget (cím, e-mail, telefonszám) adjon meg!

Jelentkezési határidő vége: 2024. január 30.

A jelentkezési határidő jogvesztő: a határidőn túl érkező jelentkezések érvénytelenek, így azokat a HH nem bírálja el.

Jelentkező tudomásul veszi, hogy a minimális létszám (8 fő) betöltésének hiányában a HH a képzést nem indítja el, illetve a maximális létszám (12 fő) felett, jelentkezési sorendben várólistára kerül, mely listáról az esetlegesen kieső résztvevők helyének feltöltésére van lehetőség.

A beérkező jelentkezéseket a beérkezés időrendjében bírálja el a Hagyományok Háza. A bírálatról elektronikus email formájában értesíti a jelentkezőket (nemleges esetben is).

 

Általános információ és tájékoztatás

A Hagyományok Háza a képzéssel kapcsolatban kizárólag írásban ad felvilágosítást a jelentkezők részére.

További információ a HH-tól a bolega.margo@hagyomanyokhaza.hu email címen kérhető.

 

A képzési program elérhető ITT.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

Érdekel a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!